Feestelijke Opening Schalkwijk Divers!

15 november 2021

Feestelijke Opening Schalkwijk Divers! Ontmoetingscentrum!!🎈🎈🎉🎉

Op zaterdag 9 oktober 2021 werd het voormalige gebouw De Kleine Ringvaart op een enthousiaste en feestelijke manier omgedoopt als Schalkwijk Divers Ontmoetingcentrum en officieel geopend door de wethouder mevrouw Marie-Térèse Meijs. Het is een centrum waar mensen elkaar ontmoeten en diensten krijgen die ze nodig hebben, zoals hulp, advies, bewustzijn en privé vergaderingen.

De openingsceremonie van dit prachtig georganiseerde evenement werd bijgewoond door verschillende gasten. Allereerst Wethouder van Haarlem, gemeente raadsleden, vertegenwoordiger van verschillende organisaties: politie, gezondheid instellingen, onderwijs etc. en vooral veel buurtbewoners met verschillende culturele achtergronden.

De heer Ahmed (bestuurslid Somaliërs Haarlem) opende de bijeenkomst en was blij dat er zoveel mensen naar de opening waren gekomen en het belang dat verschillende gemeenschappen in Haarlem met elkaar samenwerken. Dit moet gestalte krijgen in de nieuwe organisatie Haarlem Verbinders die ook in dit gebouw gevestigd zijn.

De Wethouder mevrouw Meijs sprak over het belang van het centrum. ” Het is een plek om elkaar te ontmoeten en te verbinden met de gemeenschappen op dit gebied ′′ zei ze. ′′ De gemeente Haarlem verwelkomt dit centrum, en is klaar het te ondersteunen”. Hierna konden alle gasten genieten van een heerlijke multiculturele maaltijd en was er veel ruimte voor onderling contact waar lang gebruik van werd gemaakt.

In het gebouw zijn drie organisaties gevestigd nl: Stichting Somaliërs Haarlem en Omgeving (SSHO), Haarlem Verbinders en Stichting Blocks. SSHO is een Somalische organisatie die activiteiten ontwikkeld gericht op statushouders, migranten en vluchtelingen. Haarlem Verbinders is een nog jonge platform organisaties van migranten, vluchtelingen en Nederlandse organisaties die meer onderlinge verbinding tot stand wil brengen.

Schalkwijk Divers Ontmoetingcentrum🎉🎈🎉🎉

Bekijk hier het filmpje!